FRÅGOR & SVAR OM
GLÄDJERUSET

VANLIGA FRÅGOR OM GLÄDJERUSET

Välkommen till Glädjerusets frågelåda. Här hoppas vi att du hittar svar på alla dina frågor om våra lopp, anmälan och mycket mer. Om du inte hittar vad du letar efter kan du alltid fråga oss här.

Vem kan vara med i Glädjeruset?

Glädjeruset är till för ALLA! Glädjeruset är en folkfest för alla som delar vår passion för människors glädje och att röra på sig. Till skillnad från många andra lopp handlar inte Glädjeruset om resultat utan om gemenskap och om att göra sitt bästa utifrån sina unika förutsättningar. Vill man köra hårt och utmana sig själv får man så klart göra det. Men det viktigaste är glädjen i att gå, rulla eller springa. Ett år var till och med en ryttare till häst med i startfältet. Kärnan i Glädjeruset är just glädjen i att delta på sitt eget sätt och samtidigt göra något bra för andra (fast utan häst numera).

Hur långt är loppet?

Det finns tre sträckor att välja mellan: 2,5 km, 5 km och 10 km. Vi har även den nya startgruppen Mitt Bästa för alla som går i gåstol eller kämpar för varje steg. Utöver det finns Knatteruset på 400 meter för de allra minsta.

Loppet i Skellefteå har enbart 5 kilometer samt Knatteruset.

Vad är det virtuella loppet?

Det virtuella loppet kör du på egen hand mellan 1 augusti och 30 september. Du anmäler dig här på vår webbplats. Innan loppet får du ett startkit hemskickat med bland annat funktionströja, nummerlapp och medalj. Du startar när du vill och genomför loppet var du vill. Mät upp sträckan och ta tid med en app, till exempel Runkeeper, eller kör i ett uppmätt motionsspår och ta tid med en vanlig klocka. Om du vill synas i resultatlistan kan du mejla oss din tid.

Jag är anmäld till en sträcka men vill byta. Går det, hur gör jag?

Inga problem. Hör av dig via kontaktsidan eller säg till på tävlingsplatsen så fixar vi det.

Jag har inte fått mitt startkitt.

Vi börjar skicka ut alla startkitt till det virtuella loppet i augusti. Om det inte dyker upp så hör av dig via kontaktsidan så löser vi det.

Ska du vara med på loppet i Täby eller Skellefteå hämtar du ditt startkit innan loppet. Mer information kommer när det närmar sig.

 

Vi är en familj eller större grupp som vill anmäla oss. Hur ska vi göra?

Vi kan hjälpa till med det! Kontakta oss via mejl eller formuläret nedan och ange namn på alla deltagare, födelseår, adress, mobilnummer, tröjstorlek och vilken sträcka ni vill köra. Avgiften swishar ni sedan till oss.

Hur tar jag mig till loppet i Täby med kommunala färdmedel?

Från Mörby centrum till loppet kan du ta buss 604 mot Hägernäs station och går av vid Catalinavägen. Man kan även ta Roslagsbanan från stan/Östra station till Hägernäs station, men då är det en bit att gå till starten, omkring 1 km.

 

HITTAR DU INGET BRA SVAR? KONTAKTA OSS!

Har du en eller flera frågor gällande Glädjeruset som du inte hittar svaret på här, kontakta oss på info@gladjeruset.se eller via vårt kontaktformulär.

FÅ GLÄDJANDE NYHETER!

Nyheter, träningstips, inspiration och glädje direkt till din e-post.