GLÄDJERUSET
– LOPPET FÖR ALLA

VARFÖR ANORDNAR VI GLÄDJERUSET?

Vi vill uppmärksamma barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Glädjeruset är ett lopp där alla är välkomna som de är, där alla kan delta på sitt sätt och där gemenskap är viktigare än resultat och sluttider. Vi vill också samla in så mycket pengar som möjligt till Hugos Stiftelse. Stiftelsen arbetar för ett gott och aktivt liv för barn och ungdomar med funktionsnedsättning genom att bland annat dela ut stipendier till idrottsklubbar och andra organisationer med verksamhet för just funktionsnedsatta.

Glädjeruset arrangeras av idrottsföreningen Glädjeruset IF.

STARTSKOTTET FÖR GLÄDJERUSET

Mikael Nordmarks son Hugo föddes med en hjärnskada och behövde hjälp med allt. När Mikael såg en film om en far och son som sprang maraton tillsammans trots sonens CP-skada blev han rörd och inspirerad. Med hjälp av en specialvagn började Mikael och Hugo att springa tillsammans, men de var inte alltid välkomna på lopp. Glädjen att springa tillsammans ville Mikael dela med andra, så med några vänners hjälp startades Glädjeruset – ett lopp där alla får vara med på sina egna villkor. Att samtidigt samla in pengar till välgörande ändamål ger loppet dubbel glädje och betydelse.

Hugos Stiftelse arbetar för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar

Hugos Stiftelse vill göra skillnad för barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Genom att hjälpa dem till ett aktivt liv med rörelse och glädje främjar vi ett hälsosamt liv med mer skratt. Alla barn behöver, och vill, röra på sig, leka, skratta och busa. Hugos Stiftelse hjälper föreningar och initiativ som inkluderar alla och som arbetar med barn och ungdomar med funktionsnedsättning.

HUGOS STIFTELSE

1,6 MILJONER KRONOR TILL BARN OCH UNGDOMAR MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING

Glädjeruset har sedan 2014 lyckats samla in mer än 1,6 miljoner kronor till olika föreningar och initiativ. Överskottet från Glädjeruset går till Hugos Stiftelse som arbetar med att främja ett gott och aktivt liv för barn och ungdomar med funktionsnedsättning.

Du är väl med nästa gång?

När du deltar i Glädjeruset får du inte bara en härlig upplevelse att minnas för livet (och en medalj!). Du blir en del i en gemenskap som gör gott för andra. Din startavgift kommer att bidra till att hjälpa barn och ungdomar med funktionsnedsättning till bättre hälsa och ett aktivare liv.

Vad väntar du på? Anmäl dig idag!

FÅ GLÄDJANDE NYHETER!

Nyheter, träningstips, inspiration och glädje direkt till din e-post.